Kuidas maandada pahavara riski. 08. - 15.12.2017



Tehnoloogia:
Üks tähtsamaid asju siin on osta või alla laadida arvutisse kõige uuem pahavaratõrje ning õigeaegselt seda uuendada. Aga probleemiks siin võib olla see, kui pahavara jõuab pahavaratõrje firma serveritesse ja kasutaja võib saada pahavara oma arvutisse koos pahavaratõrje uuendusega. Teine hea kaitsevahend on tulemüür, mis peab olema seadistatud ja sisse lülitatud. Tuleb ka oma paroolid näiteks iga 3 kuud  vahetada. Kui rääkida tööarvutitest, siis tööandja peab piirama tavakasutajate õigused. Selliselt, et tavakasutajad ei saaks lülitada pahavaratõrje rakendused välja ja seadistada neid, blokeerida kahtlased veebilehed. Teised vahendid, kus on vaja IT alaseid tedmisi on rohkem mõeldud töövõrkude administreerijatele.

Koolitused:
Kuna kõige populaarsem viis kuidas pahavara levib on e-kirjad. Siis tuleb töötajatele seletada, kuidas tegutseda kui neile tuleb tedmatust allikast e-kiri. Kindlasti kui nad, ei tea saatjad, mitte avada lingid ja manuses olevad failid, isegi kui nad ei lõpe .exe-ga. Tuleb teha koolitusi, kus seletatakse missugused strateegiad kasutatakse, et nakatada arvutid pahavaraga. Õpetada missugused paroolid on tugevad ja missugused on nõrgad. Õpetada mida võib ja mida ei või tööarvutiga teha.

Reeglid:
Igale kasutajale oma kasutaja konto, kuhu ta logib sisse parooliga.
Piiratud õigused tavakasutajatele.
Iga aastased koolitused või IT-test töötajatele.
Kuidas käituda, kui saad kahtlast e-kirja ja kelle poole pöörduda.
Piirata missugused seadmed võib arvutisse panna ja ühendada.
Luua erinevad võrgud. Tavaline võrk, kus töötavad kõik töötajad ja näiteks võrk, kus teeb tööd juhtkond(salastatud teabe).
Rakendada süsteemi, mis paneb kasutajad iga kindel aeg taga parooli vahetama.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Copyleft. 20.-27.10.2017

Kolm head IT- lahendust, millest asja ei saanud. 08.09.-15.09.2017

Free as in Freedom(2.0): Richard Stallman and the Free Software Revolution raamatu arvustus.