IT juhtimine ja riskihaldus. 03.-10.11.2017



Selle nädala ülesandeks oleks vaja kirjeldada kahte tuntud IT-juhi. Asi on selles, et IT juhid ei ole tuntud. Tuntud on IT firmade juhid, kes ei tegele IT-ga vaid terve firma juhtimisega. Sellega, ei saa neid nimetada puhtalt IT-juhiks. Muidugi, selleks, et edukalt juhtida IT firmat juhil peavad olema teadmised selles valdkonnas aga niimoodi on iga äriga. Ning minu arust ei ole vahet toidu firma ja IT firma juhtide vahel. Neil peavad olema teadmised oma valdkonnast ja juhtimis strateegia, mis teeb nende firma edukaks.

Esimesena tahan rääkida Warren Buffet’ist, kes on minu kõige lemmik juht. Teda peetakse üheks läbi aegade edukaimaks investoriks. Tema on küll IT-st väga kaugel. Praegu tema juhitud firmas Berkshire Hathaway on olemas IT firmade väärpaberid, aga kui IT firmad hakkasid tekkima ja kasvama ta ei tahtnud nendesse investeerida, kuna ei teadnud arvutitest ja IT-st mitte midagi. Ta investeeris ainult nendesse asjadesse mida ta teadis ja sai aru. Aga kuna ta on Bill Gates-i sõber, siis Bill veenis ta ümber ja andis nõu.
Warren Buffet juhi omadused:
  • Juht (Tal on oma investeerimis strateegia ja visioon)  
  • Õpetaja ( Ta ei karda oma teadmisi jagada, oma karjääri alguses ta õpeta investeerimist koolides ja ülikoolides) 
  • Juhendaja (Ta on Bill Gates-i hea sõber ja ma arvan jundas teda, kui ta oli veel noor juht)

Bill Gates oleks minu teine valik, kuna ta on Warren Buffeti sõber ja mingil määral õpilane, sest tean Warren Buffeti elulooraamatust, kuidas nad tutvusid ja kuidas nende sõprus arenes. Bill Gates-ist vist ei ole vaja väga palju rääkida, kõik teavad kes ta on. Praegu ta enam ei juhi Microsoft-i aga ta on loonud IT äri ühte võimekamat firmat.
Bill Gates juhi omadused: 
  • Juht (Oma visioon ja strateegia firma juhtimiseks. Ei meeldi kaotada ja proovis teha nii, et komkurentid ei jõuaks võistlusele.) 
  • Arengumootor (Juba 2000. aasta juunis tutvustas Bill Gates esimest tahvelarvuti prototüüpi ja Apple Ipad tuli välja 2007.aastal. Lihtsalt üks näide sellest, et kui Microsoft tegeleks rohkem tahvelarvuti reklaamiga ja disainiga siis Apple võib olla ei oleks nii edukas.)

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Copyleft. 20.-27.10.2017

Kolm head IT- lahendust, millest asja ei saanud. 08.09.-15.09.2017

Free as in Freedom(2.0): Richard Stallman and the Free Software Revolution raamatu arvustus.