Kuidas videomängud on muutunud meelelahutust maailma. 22.09. -29.09.2017



Enne 2000 aastat video mängud olid küll populaarsed ja toimusid võistlused aga need toimusid pigem algajate vahel. Umbes 2000 aasta teisel pool hakkasid toimuma esimesed video- ja arvutimängude turniirid, kus võtsid osa professionaalsed mängijad. Ja nad kiiresti kogusid populaarsust. 2010 kõige populaarsemad turniiride mängud, kus on suur auhinnaraha on: Dota, League of Legends ja Counter Strike: Global Offensive. Terve maailma mis on seotud professionaalse mängimisega kutsutake eSport’iks ning mängijaid esportlasteks. 2013 aastal vaatas eSporti umbes 71,5 miljonit inimest maailmas. Tänapäeval saab eSporti turniirid vaadata Youtube või Twitch.tv kaudu. Lõuna Koreas eSport on väga populaarne ja video- ja arvuti mängude turniirid koguvad samapalju inimesi kui jalgpalli turniirid. eSport ka kogub populaarsust Põhja Ameerikas, Euroopas, Hiinas ja Venemaal. Ning kõige andekamad mängijad on sama kuulsad kui teised sportlased. Prognoositakse, et eSpordi sisetulek 2017 aastal on umbes 696 miljonit dollarit ja 2020 aastaks see on 1,5 miljardit dollarit. Tänapäeval video-ja arvutimänge mängivad kõikides vanustes inimesed ja eSporti turniire näidetakse televiisoris. Kui varem sa võiksid saada koolis peksa, kui olid selline nõrk ja mängisid mänge kodus kogu aeg, siis nüüd sinust võib saada professionaalne mängija ja võimalus saada kuulsaks.

Need mängijad, kes enam ei soovi võistelda professionaalsel tasemel, hakkavad näitama oma kõrget mängimis taset kas Youtube’s või Twitch.tv’s. Seal mängijad saavad raha oma kanali tellijate käest ja reklaamist.

eSport’il on väga palju potentsiaali ja ma arvan, et kunagi see saab konkureerida populaarsuse koos jalgpalliga. Kes teab äkki muutub veel populaarsemaks kui jägpall.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Copyleft. 20.-27.10.2017

Kolm head IT- lahendust, millest asja ei saanud. 08.09.-15.09.2017

Free as in Freedom(2.0): Richard Stallman and the Free Software Revolution raamatu arvustus.